onsdag 19 december 2018

Julavslutning i Pryssgården

Efter några krångligheter kom vi till sist till skott med ett cockerz-möte så att vi kan ta jullov i full frid.
Först var tanken från kvällens kökschef (Lasse) att vi skulle laga lite julmat, men senaste veckan blev känslan av jul lite övermäktig, så det blev en tvärvändning till en helt annan meny (nedan).
Nytt för detta året var att damerna inte var bjudna på julavslutningen, en lättnad i köket, men samtidigt saknar vi dom ju vid bordet där dom ju brukar berömma oss (vilket vi ju så väl behöver).
Nåväl fyra gubbar och fyra hundar mötte som vanligt upp i god tid och började ändå lite juligt i kylan på altanen med granen, intagandes kaffe, glögg och pepparkakor.
Kvällens meny var komponerad för att vi skulle få det lugnt med våra GT, och innebar relativt lite tid vid spiseln. Däremot behövde vi snabbt komma igång då några rätter krävde "ställtid".

Menyn var som följer:
- Jordärtskocksoppa med parmachips
- Råbiff på högrev a la Mannerström
- pannacotta sur le sein vierge 

Kvällen blev som vanligt mycket lyckad som i viss mån framgår av bilderna nedan.

Start på den nästan färdiga altanen. Lite kallt om fötterna då golvisolering återstår.

Eugen kom något senare, men tog snart igen förlorad glögg.

In till GT.n så att vi får upp värmen i kroppen ;-)
En man som är uppfödd i restaurangkök hanterar soppan, mannen bakom har jackan, men inte den kompetensen ;-)

Soppan i tallrik väl dekorerad av LP. Oljespillet på kanten är med avsikt. Lägg märke till den lilla timjankvisten högst upp.
Soppan på bordet, nu börjar vi äta också.
Högrev måste putsas mycket noggrant för att kunna användas till råbiff

Det bortputsade köttet serveras till gästerna med de vassa tänderna.

En portion råbiff á lá Mannerström. Kladdet hitom ägget är sardeller :-)


Råbiff med många tillbehör, gott öl och snaps hör till.
- Bra med kött, men något i glasen vore väl gott, säger Eugen

Bilden är inte rättvis, det var vår stekmästare Gunnar som skötte potatisen, LP hade bara i löken.

Tyvärr blev det ingen bild på den fina desserten. Här är den uppäten och tröttheten håller på att ta överhand. Speciellt på hundarna.

Nicki har knoppat in med huvudet på bordet. Husse håller dock huvudet högt (sitt eget)
Så avslutades kvällen som vanligt klockan 21 då såväl hundar som gubbar var trötta och nöjda.
Hämtades och togs om hand av sina snälla kvinnor i den mörka vinternatten.

En god och fröjdefull jul önskar nu Cockarna alla sina vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar