fredag 21 september 2018

Höstmöte i Gränstorp

Efter den ovissa valutgången samlades ändå Cockerz ännu en gång. Nytt för detta tillfälle (troligen beroende på valet) var att Gunnar ville införa fri matlagning utan några recept och dessutom demokratiska beslut angående menyn.
Eftersom samtliga medlemmar är nog så erfarna så förstod vi ju att det fanns begränsningar. Råvarutillgången var ju god men inte oändlig. De flesta råvarorna var verkligen lokalproducerade, såsom Karl-Johansvampen, tomaterna, löken och inte minst de egenfiskade abborrfiléerna som kvällens värd lagt oerhört mycket energi på.  Vad gäller skendemokratin så.... en kökschef är en kökschef och vad ska man ha honom till om han inte ska bestämma.
Nåväl, vi enades snabbt om huvudlinjerna i kvällens meny:
- Förrätt - Gratinerad Bruschetta med Karl-Johansvamp, lök och tomater
- Huvudrätt - Panerad abborre med kokt potatis, tomatsallad och någon kall sås.
- Dessert - Färsk frukt med glass (om vi orkar och hinner)
Således inga receptlänkar denna gång, men resultatet visade med önskvärd tydlighet att vi nu är mogna för lite improvisationer i köket. Tillsammans fick vi till en middag som var en av de allra bästa vi åstadkommit (hittills 😏 )

Några bilder från kvällen:
Eugen var inte i praktslag vid ankomsten (enligt egen utsago)

Gunnar förklarar fördelen med demokrati och nackdelen med recept 

Christer (Eugen) har piggnat till efter kaffe och GT.

Den enda närvarande hunden tycker att det är ett trist möte denna gång

Nu har jag hackat lök, men vad ska jag göra nu i det här "demokratiska köket"

Nåväl, kökschefen tar ändå tag i det hela och ser till att det händer saker. Svamp och tomater steks ihop med löken.

Kanske inget skönhetspris, men dj-a gott blev det

Snyggt dukat, med ett utmärkt vin griper vi oss an denna Karl-Johan bruschetta

Så var det då abborren. Dubbelpanerad med krossad Corn-flakes är det ett riktigt pilljobb, men kolla så fina.

Lyxigt gott. Vi hade rejäl tillgång dessutom.

Försiktig stekning i äkta smör - så klart

Huvudrätten klar. En översikt av köket
Lasse har enligt demokratiprincipen fått förtroendet att lägga upp huvudrätten

Upplagt för avnjutning. Lasse fixade en sås, helt på fri hand 😋

Ser väl inbjudande ut 

Enkel dessert bestående av några frukter med en bra glass - satt som en smäck uppepå abborren
Så avslutades ytterligare ett fantastiskt trevligt och gott Cockerz-möte med att ett par snälla fruar hämtade hem sina gubbar i höstmörkret uppe i Restad-skogen. Återigen har vi njutit, haft trevligt och dessutom lärt oss mera om den kulinariska världen i Restad med omnejd. Vilken lycka att få delta i detta 🙋😄👬👍

Nästa träff torde bli i Norsholm (en förort till Restad)  i slutet av november eller början av december om allt följer våra planer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar