fredag 27 april 2018

Vårmötet blev rent Danskt

Dags för Cockerz vårmöte i Falla.
Lars-Peter hade valt tema Danmark, vilket ju bådar gott när det gäller mat.
Snälla Inger Lundgren hade samlat upp inte mindre än tre Cockar som hon levererade till det fina huset långt bort i skogen. Inte nog med det, hon hämtade hem samma Cockar (och ett par hundar) efter övningarnas slut. Ett hjärtligt tack, Inger.

Nåväl, på plats möttes vi av skrålande dansk musik (Vi är röde, vi är vide) och blev snabbt presenterade för de gedigna, danska recepten:
Förrätt:  Smörrebröd med ansjovis royal
Huvudrätt:  Fläskesteg med syltad squash à la Elly
Dessert:  Hemgjord koldskål
Dessutom, så klart Danskt Öl av bästa sort och en dansk "Lilling" - Harald Jensen Aquavit.

Eftersom tillagningstiden var relativt lång denna dag, så fick vi snabbt avsluta planeringskaffet och börja jobba. Men hallå, undrar någon.... GT:n då?
Nja, den kom så småningom, men eftersom hel ansjovis skulle styckas och rensas så fick inte vår rensmästare bli ostadig på handen för tidigt. Därav en viss fördröjning i utskänkningen, som sedermera kom igång efter ordning.

Lite bilder från evenemanget:
Rensbordet igång.... Eugen "torr-rensar ansjovis"

En vacker skinkstek, som skulle stekas upp-och-ner initialt.

Dagens kökschef håller örnkoll på verksamheten

Gunnar ansvarade för den fantastiskt goda vegetariska delen av måltiden

Nu har Eugen kommit så långt att GT serveras, lägg märke till det nöjda smilet.

Gunnar funderar, kan detta vara rimligt - vi följer receptet bestämmer kökschefen

Se nu vilka suveräna smörrebröd Eugen fått ihop.

Lasse har fått den kritiska svålbränningen på sin lott, ett mycket grannlaga jobb.


Har vi lyckats, eller har vi lyckats - Vilken Svinestek!!!!

Förrätten upplagd - ursäkta den avramlade löken.

En höjdpunkt i livet - att påbörja en Cockerz-middag

Icke utan en viss stolthet, presenterar Lasse huvudrätten, som sig bör med en extra sås utanför receptet.

Så ser den ut, vackert upplagd av LP. En av Cockerz absolut godaste rätter - hittills.

Nu har vi gjort det - igen. 

Desserten, både god och vacker, men eftersom vi backade på huvudrätten så var vi nog för mätta för att uppskatta den på rätt sätt.

 Sådär. Ytterligare en Viktoria för de trägna Cockarna. Undrar hur bra vi egentligen kan bli på detta.
Nåväl, vi får väl se nästa gång, när det är sommaravslutning i Pryssgården och när damerna kommer med och bedömer oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar