fredag 29 september 2017

Lika trevligt varje gång :-)

Cockerz hantverkade lite extra på  Korta Vägen vid höstträffen i år

Vi satsade således på Italienskt hantverk i form av en avkortad men nog så komplicerad meny:

  • Karl-Johan-fylld ravioli med krämig Karl-Johan-sås
    • Själva raviolidegen från recept 1
    • Fyllning och sås från recept 2
    • lite blandade charkuterier efter egen smak
  • Hjortronpannacotta med hjortronsås
Således en riktig vildmarksmeny med inslag av italienskt hantverk, väl anpassat till gubbarnas intressen och förmågor.

Som seden bjuder startade vi dock med kaffe (på utealtanen) och Lasses hembakade Öländska havrekakor. För att sedan hålla svälten borta (förrätt saknades) så kompletterade vi GT:n med lite små tilltuggsbitar bestående av Lidl:s rågchips fyllda med lite kletiga röror (se bild nedan).
Därefter utbröt ett häftigt hantverkande i ett pastateam och ett hackerteam för att färdigställa huvudrätten. 

Bilder från evenemanget:
Efter kaffet är vi snabbt igång med att göra Pannacottan som ju ska stelna i flera timmar. (Lägg märke till dom nyskördade jordärtskockorna i skålen, som inte används utan bara utgör v.m.k. dekoration) Karl-Johansvampen ska också blötläggas.

Pillet med rågchipsen är igång. Motivationen för arbetet står framför som en morot.

Våra supporters är på plats, men verkar lite oengagerade eftersom ingen köttlukt har kunnat kännas så här långt.

Se så snygga och väldekorerade chips. Mycket läckert tilltugg till GT.

Nu är våra hackers igång....   säger du finhackat en gång till så får du byttan i huvudet 😊

Måste allt verkligen vara så dj-a smått?

Nu har vår allra händigaste medlem fått tag i pastadegen (tillverkad på morgonen) och börjat veva på den inlånade mangeln

Mycket snabbt fick LP perfekt kontroll på detta och framställde perfekta plattor av pastadegen.

Nu är det full fart i det lilla köket, men 5 som jobbar samtidigt är väl ändå rätt bra.

LP stansar ut plattorna till Ravioliformen och ser med rätta väldigt nöjd ut :)

Se bara vilket vackert hantverk, spännande nu med smakerna.

Maten på bordet medan mörkret sänker sig utanför.
Lägg märke till den välfyllda såssnipan och den totala avsaknaden av grönsaker 😉😋😋

LP kopplar av efter ett välförrättat arbete med den inte helt misslyckade Pannacottan.

Det blev faktiskt en mycket bra dessert som vi uppgraderade med lite mousserande vin i såsen.

Mätt och nöjd, men är det någon som sett min hund?

Här är jag, men nu är ni väl klara så att vi kan åka hem och sova.
Så slutade ännu en fantastisk Cockerz-träff. Mätta och med köket rent och med lagom snurr i huvudet avslutas träffen regelmässigt kl 21, då ett par snälla damer kommer för att hämta hem sina gubbar.

Nästa möte blir i Gränstorp den 30 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar