lördag 8 oktober 2016

Presentation av Cockerz medlemmar

Det kanske kan vara på sin plats med en liten presentation av medlemmarna i gruppen nu när vi snart varit verksamma i tre år. Våra workshops (möten) hålls normalt 5 gånger per år och vi har hittills träffats 14 gånger. Nästa gång som blir i december blir således vårt 15-träffars jubileum.
Av någon konstig slump blev vi en samling gubbar från olika håll som inte är gamla barndomsvänner utan träffats och lärt känna varandra långt senare i livet. Vi är heller inte särskilt lika, men det är nog detta som gör att vi är så duktiga som grupp och som ger spänsten i diskussionerna.
Ingen av oss är helnykterist, men ingen är heller alkoholist, vilket bidrar till såväl stämningen som disciplinen.

Eftersom vi alla är födda på 40-talet så har vi inte lagat särskilt mycket mat tidigare i livet, däremot har vi ätit en hel del gott i våra dar, På senare år har vi dock tagit tag i själva tillredningen och finner mycket stimulans och glädje i denna verksamhet såväl till vardag som till fest.

Nåväl, här är vi i bokstavsordning:
Christer Eugen Lundgren
Christer, även kallad El-Eugen beroende på, antingen sitt förflutna i elbranschen eller sitt Spanska temperament, är den enda av oss (mig veterligen) som gått på matlagningskurs tidigare. Naturligtvis gick han ut som etta det året, men det säger kanske inte så mycket med tanke på att det var i Finspång. Christer är väldigt matkunnig, främst vad gäller fiskrätter och styckning av hela djur. Om vi vill ha en fjärilskotlett så börjar han gärna med en hel älg ;-)
Han hävdar bestämt att ansjovis inte får köpas i filéer  så därför har han blivit vår rensmästare. Han är nog också upphovet till att vi alltid måste ha en GT på våra planeringsmöten och har myntat uttrycket " en GT är så god så den måste också vara nyttig".
Gunnar Evert Gustavsson
Gunnar (s.t.s. i Norrköping) - en  före dett tandläkare, har naturligtvis en fingerfärdighet som aldrig sinar. Att han dessutom är intresserad av nästan allt och också gärna har en åsikt gör att han tillför en spänst i alla diskussioner, ju mer intellektuella - desto bättre. Gunnar som i dagsläget brygger trätjära och tillverkar egen träkol är naturligtvis vår grillmästare. Han är verkligen inte bortkommen med såser heller, och att se honom slänga en "burre" i såskastrullen är en upplevelse. Gunnar gillar det enkla, raka köket och tycker att en sås med flera än två ingredienser (mjöl och vatten) är fisförnämnt larv ;-)


Lars Peter Ivarius
Vår estet och ordningsman LP skulle vi nog inte klara oss utan. LP som har ett förflutet i gummibranschen kan säkert steka blodpudding på samma sätt som man vulkar ett däck, men det får han inte.....
LP har en fantastisk förmåga att hålla ordning och snyggt omkring oss när Gunnar eller Lasse kommer loss i den kulinariska skaparprocessen och slänger kastruller och redskap omkring sig. När man då vaknar upp och landar är allt redan diskat och uppställt för nytt bruk.
Han har dessutom den där estetiska sidan som gör att uppläggningarna blir dekorerade med en persiljekvist eller att det ligger sallad på tallriken. LP är den som kan notera att det är ett mangelveck på servetten eller att det saknas blommor på bordet när vi andra stirrar på en karott med surkål. Att han sedan är allmänt händig på allt från hästar till lövsågar gör väl inte hans CV sämre.
Lars Tommy Johansson
Lasse, en gammal veteran i IT-branschen, som en period lekte bonde i Vånga, kladdar väl lite här och var i grytorna och tycker att detta är fantastiskt roligt och gott, vilket stämmer helt in på hans livsfilosofi att bara göra det som är roligt (s.l.d.g.) efter pensioneringen. Hans speciella uppgift i cockerz är att dokumentera verksamheten efter bästa förmåga. Frågan är om han inte snart behöver en ny matkamera för att kunna göra de fina rätterna rättvisa här i bloggen.

Fotnot - obs. Om du inte riktigt förstår våra förkortningar så finns en beskrivning HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar