onsdag 11 juni 2014

Cockerz sommarmiddag i Våmma

Ett nytt framgångsrikt cockerz-möte, denna gång med respektive inbjudna till sommarmiddag.
Vädret och alla andra gudar var med oss denna dag som gick hem även hos damerna.
Mötet ägde rum i Våmma den 10 juni kl 15 för cockarna och kl 18 för damerna.
Mötet avslutades i god ordning strax efter kl 21.

Meny
Förrätt:
  • Nyrökt böckling från Gränstorp med krämig äggröra på danskt rågbröd
  • Dryck till detta – Tyskt lageröl med dansk snaps

Huvudrätt:
  • Grllade bagateller av kokt Restadälg, Mellangårdskyckling och Svensk bondgris med klar potatissallad och cole-slaw
  • Dryck till detta – ett kraftigt grillvin på shiraz-druvan

Dessert
  • Tysk glass med svenska jordgubbar och cockerz speciella chokladsås
  • Dryck till detta – Sauternesvin samt kaffe
Nytt denna gång är att det finns länkar i menyn ovan som leder till de recept som vi använt. I bland har vi dock modifierat recepten under gång, typ att vi har dubblat mängden morot i coleslaw salladen ovan.

Lite bilder från evenemanget.
Dagens kökschef Lasse diskuterar upplägget med en specialist.

Christer styckar sin egenhändigt producerade kyckling

Rensningsarbetet var betydande denna gång

Förrätten serverad i lusthuset, läckert är bara förnamnet.

Ett glatt och förväntansfullt gäng på plats

Extra fin dukning i dag när damerna var med. Här är det dukat för huvudrätten i den svala gillestugan.

Humöret håller sig på topp, så också matupplevelsen

Nu är det svalare, så desserten serveras utomhus.
Några Cockar har blivit så stora så att de får ha kockmössa, även om det blir lite trångt i taket på det gamla köket i Våmma.

Vi hade med några trogna supporters under hela tiden. Så när som på lite ivrigt luftgitarr-lir så skötte dom sig utmärkt.
Nu tar vi sommarlov och återkommer troligen i september med ett möte i Gränstorp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar